ELPRO MT, i ELZA

Elektronski zaštitnik elektro kućanskih aparata od prenapona.

ELPRO MT

ELPRO MT je ELektronski PROtektor (zaštitnik) kućnih i profesionalnih elektronskih uređaja od prenapona. Konstruisan je po najsavremenijoj tehnologiji. Umesto ranije korišćenih topljivih osigurača i sastavnih kontanktnih elemenata korišćene su brze elektronske komponente. Na taj način su postignuta dva efekta: 1. brzina delovanja, 2. ponovljivost. Naime, posle delovanja ugrađene komponente se veoma brzo relaksiraju i uređaj je odmah spreman za ponovno delovanje (zaštitu), bez ikakvih dodatnih intervencija na njemu. Štiti od svih vrsta prenapona iz niskonaponske električne mreže i telefonske mreže. Namenjen je zaštiti računara, audio i video uređaja, kao i zaštiti modema, telefonskih aparata, telefaksa itd. Prenaponi koji se mogu javiti iz niskonaponske električne mreže posledica su uključenja i isključenja snažnih induktivnih i kapacitivnih opterećenja. Takode, mogu biti indukovani udarom groma u blizini niskonaponskih mrežnih vodova. Prenaponi u telefonskoj mreži pretežno su posledica udara groma u neposrednoj blizini telefonskih vodova.


ELPRO MT

Testiran simulatorom udara groma serijama od 20 udara na mrežnom i telefonskom ulazu, po 10 u obe polarizacije. Amplutida test impulsa iznosi 6000V u trajanju od 100ms.


Tehničke karakteristike za ELPRO MT.

Nazivni napon: 220V/50Hz. Nazivna snaga: 1400W. Vreme reagovanja: <1ns. Dozvoljena maksimalna impulsna struja: 8,4KA pri impulsu 6KV/100ms. Zadovoljava preporuke CCITT. Dozvoljena temperatura okoline: -25˚ C, do +55˚ C. Kutija je od samogasivog materijala.

ELZA, I ELZA S

Elektronski zaštitnik sijalica od pregorevanja.

Elza:

Elektronski zaštitnik sijalica, štiti sijalice od pregorevanja u trenutku kada se kontakti prekidača spoje u vrhu sinusoida napona elektronika deluje tako što odlaže paljenje od prve nule. Od maksimalnog izuzetka paljenja postiže se efekat mekog paljenja i na ovaj način se vek sijalica produzava petnaest puta. Štiti sijalicu od pregorevanja dvostrukim efektom: meko je paleći u trenutku kada vrednost mrežnog napona prolazi kroz nulu i vremenski odloženo sa postepenim povećanjem intenziteta osvetljaja u toku od 0,5 sec. Produžava vek sijalice 10 do 15 puta. Namena: ELZA 1 - zaštita jedne ili grupe sijalica kontrolisanih jednostrukim prekidačem, ELZA 2 - zaštita grupe sijalica kontrolisanih dvostrukim “serijskim” prekidačem.


ELZA S

Zaštita grupe sijalica kontrolisanih stepenišnim automatom. Mesto ugradnje ELZA 1 i 2: dozna prekidača, rozetna lustera, ELZA S: razvodna tabla. Montaža: najpogodnije mesto za montažu je dozna prekidača ali se i rozetna lustera može iskoristiti za to, kao i svaki drugi slobodan prostor zidnih i stonih lampi. Najvažnije je držati se osnovnog principa: ELZA se vezuje redno (serijski) u strujno kolo.


FAMILIJA PROIZVODA:

ELZA 1: za jednu sijalicu ili jednu grupu sijalica, snage do 500 W. ELZA 2: za dve sijalice ili dve grupe sijalica po 500 W (2x500W). ELZA S: stepenišni zaštitnik, za grupu sijalica do 3.500 W. ELZA R: zaštitnik - razvodnik za zaštitu računara, muzičkih i video uređaja.

Proizvođač

ELDI Korporacija D.O.O.
ul. Ljubićska br. 20, 18000 Niš, Republika Srbija

TU_ELPRO MT.pdf

Tehničko upustvo PDF

#top
POČETNA O NAMA PROIZVODI PRODAJNA MESTA KONTAKT

Home

O nama

Proizvodi

Prodajna mesta

Kontakt

Privacy Policy

 na društvenim mrežama.


ELDI d.o.o. korporacija
18000 Niš ul. Ljubićska 20
Radno vreme od 08 - 16h


Tlefon & fax: +381 18 292-300

Mail: office@eldi-nis.co.rs

Pratite nas!

Kontaktirajte nas: tel. +381 18 292-300

D.O.O. KORPORACIJA